• darkblurbg
  Welkom bij GemeenteBelangen
  Lokale politiek in Het Hogeland
 • darkblurbg
  Welkom bij GemeenteBelangen
  De grootste partij van Het Hogeland
 • darkblurbg
  GemeenteBelangen
  Lokale politiek in Het Hogeland

GemeenteBelangen presenteert kandidatenlijst

Gepubliceerd op: 19-07-2018

GemeenteBelangen Het Hogeland heeft de beoogde kandidatenlijst voor de verkiezingen van november 2018 gepresenteerd. De top 10 is vrij gegeven, de lijst wordt nog verder aangevuld met kandidaten en lijstduwers. Lijsttrekker en beoogd wethouder is Harald Bouman uit Uithuizen. Beoogd fractievoorzitter is Eltjo Dijkhuis. De lijst is een gedurfde mix van vernieuwing en ervaring. We stellen de top 10 graag kort aan jullie voor:

“De lijst levert een aanzienlijke verjonging en vernieuwing op voor GemeenteBelangen. Hiermee is ook het lange termijn perspectief van lokale politiek in het Hogeland verzekerd.” zo vertelt voorzitter Jaap Nienhuis  
De kandidatencommissie heeft gekeken naar regionale spreiding, kwaliteit en samenwerkend vermogen.

De top tien

Beoogd lijstrekker en beoogd wethouder is Harald Bouman (47), Harald is nu wethouder in Eemsmond en woont samen met zijn vrouw en twee jonge kinderen in Uithuizen en woonde hiervoor in Bedum. Harald had diverse management en adviesfuncties in de ICT en HRM en is nu gemeentelijk en landelijk actief; zo was hij onder andere grondlegger van Publiek Vervoer en portefeuillehouder mobiliteit namens de Nederlandse gemeenten en regionaal trekker van integrale kindvoorzieningen in Noord-Groningen.

 
Op plek twee staat Eltjo Dijkhuis (34) uit Uithuizen. Eltjo is geboren en getogen in Uithuizen en is historicus. Hij combineert het huidige raadswerk in Eemsmond met een baan als communicatie- en fractiemedewerker bij de Statenfractie Groninger Belang in de Provincie Groningen, daarnaast is hij als bestuurslid actief binnen de Vereniging van Groninger Gemeenten. Eltjo is beoogd fractievoorzitter.

De derde plek is voor de Winsumer Roelf Torringa (57). Roelf is akkerbouwer en schapenhouder en heeft daarnaast veel bestuurlijke ervaring onder meer als LTO-Noord voorzitter en bestuurslid van de Groninger Bodem Beweging.

Op plek vier staat Rose-Marie Zuidema (68) uit Warffum, geboren in Breda maar op en top Groningse. Vanuit een commerciële achtergrond is Rose-Marie als raadslid al 8 jaar woordvoerder sociale zaken. Rose-Marie is jarenlang betrokken geweest bij het verenigingsleven in Warffum, waaronder Op Roakeldais.

Op plek vijf staat Kick Mulder (40) uit Bedum. Kick was nog niet eerder actief in de politiek. Als Adviseur Arbeidsvoorwaarden en Rechtspositie werkt hij voor twee gemeenten en is hij goed ingevoerd in de lokale overheid. Hiernaast is hij actief in de voetbalwereld.

De zesde plek is voor Karen Hansems (51). Karen is afkomstig uit Eenrum, en is vooral werkzaam als (kinder)coach in haar eigen praktijk. Daarnaast woont en werkt ze met haar gezin op een akkerbouwbedrijf. Karen was ook als secretaris actief bij een woningbouwvereniging.

Plek zeven is voor Bedumer Erwin Venema (43). Erwin werkt al 18 jaar als Technicus bij de opleiding Farmacie van de Rijksuniversiteit te Groningen. Erwin is bestuurslid van Algemeen Plaatselijk Belang Bedum.

De achtste plek is voor Marjan Stel-Dost woonachtig in Uithuizermeeden. Marjan is opgegroeid in Roodeschool waar haar vader in het onderwijs actief was en is zelf meer dan 30 jaar werkzaam geweest in het onderwijs op diverse scholen in de huidige gemeente Eemsmond.

Plek negen is voor Gerke Kersaan uit Winsum, de huidige fractievoorzitter van GB Winsum. Van beroep is Gerke accountant en daarnaast al jaren actief als voetbaltrainer.

Op plek tien staat Jacob Cleveringa, Jacob heeft een zelfstandig schildersbedrijf in Baflo en is daarnaast in Het Hogeland bekend als voetbalscheidsrechter.

De ledenvergadering heeft de eerste plekken van de lijst vastgesteld. In de komend periode wordt het team verder uitgebalanceerd. Er zijn veel mensen geïnteresseerd om voor GemeenteBelangen actief te worden. De gehele lijst wordt binnenkort compleet gemaakt en in september vastgesteld.

GemeenteBelangen wil op een positieve manier politiek bedrijven en verbinding zoeken met de dorpen en inwoners van Het Hogeland. Lijsttrekker Harald Bouman “Er zit ontzettend veel kracht in dit gebied, en wij willen dat inwoners straks een fijn en goed gevoel krijgen bij de nieuwe gemeente.”

Over zetelaantallen laat Bouman zich niet uit behalve dit: “GemeenteBelangen Het Hogeland heeft de ambitie om de grootste politieke partij van Het Hogeland te worden”

GemeenteBelangen is dichtbij en betrokken.

Zoals bekend is GemeenteBelangen Het Hogeland de voortzetting van GemeenteBelangen Eemsmond waarbij inwoners uit Bedum, Winsum en de Marne zich hebben aangesloten. GBHH werkt intensief samen met GB Winsum. GB Bedum is opgeheven en per 1-1-2019 zal ook GB Winsum niet meer bestaan.

Op de foto, van links naar rechts: Rose-Marie Zuidema, Roelf Torringa, Jacob Cleveringa, Eltjo Dijkhuis, Harald Bouman, Kick Mulder, Marjan Stel, Erwin Venema en Gerke Kersaan. Karen Hansems ontbreekt (vakantie) op de foto