• darkblurbg
  Welkom bij GemeenteBelangen
  Lokale politiek in Het Hogeland
 • darkblurbg
  Welkom bij GemeenteBelangen
  De grootste partij van Het Hogeland
 • darkblurbg
  GemeenteBelangen
  Lokale politiek in Het Hogeland

Roodeschool wil geen mega-kippenschuur, en dat is logisch!

Gepubliceerd op: 17-07-2018

GemeenteBelangen Het Hogeland wil weten waarom de grote kippenschuur die gepland staat aan de rand van Roodeschool niet op een perceel in de polder gebouwd kan worden. Hierover hebben wij schriftelijke vragen gesteld. Afgelopen donderdag was een informatiebijeenkomst in Roodeschool over de komst van een mega kippenschuur vlak buiten het dorp. Onze fractie assistent Marjan Stel was hierbij aanwezig. Op deze avond bleek duidelijk dat Roodeschool niet zit te wachtten op de komst van bijna 50.000

 

Ruim 200 van de 350 gezinnen in Roodeschool hebben bezwaar aangetekend tegen de komst van de megakippenschuur aan de rand van het dorp. 

Dit is logisch, want als er westenwind staat zit het dorp waarschijnlijk in de stank van deze schuur. Doordat de initiatiefnemer een bepaald soort vrije uitloop voor zijn kippen nastreeft wordt het geplande bedrijf niet gezien als intensieve pluimveehouderij. Dit lijkt een trucje, want maar 15% van de kippen kan naar buiten.

"Laat Roodeschool niet in de stront zakken" is de leus van de inwoners.

Zij missen visie vanuit de gemeente. De initiatiefnemer van deze megastal heeft eerder geprobeerd in de polder vlak bij een ander pluimveebedrijf uitbreiding te realiseren. Dit is niet gelukt omdat hier wel tegen regels werd aangelopen. Roodschoulsters willen dat de gemeente zich hard maakt voor deze polderuitbreiding aan de Dwarsweg. Dit zijn wij met hen eens. Ook de initiatiefnemer lijkt er de voorkeur aan te geven om in de polder te bouwen, maar hij zet de plannen aan de Hooilandseweg door tenzij mogelijkheden aan de dwarsweg zijn om te bouwen.

GemeenteBelangen vindt wel dat hij dan ook vast moet leggen dat hij nooit en te nimmer een aanvraag zal doen om aan de Hooilandseweg een bedrijf te beginnen. 

We hebben hierover vragen  gesteld