• darkblurbg
  Welkom bij GemeenteBelangen
  Lokale politiek in Het Hogeland
 • darkblurbg
  Welkom bij GemeenteBelangen
  De grootste partij van Het Hogeland
 • darkblurbg
  GemeenteBelangen
  Lokale politiek in Het Hogeland

Zonnepanelen mogen in beschermd dorpsgezicht

Gepubliceerd op: 14-06-2018

Zonnepanelen mogen in beschermd dorpsgezicht. GemeenteBelangen wil dat iedereen zonnepanelen kan plaatsen, ook in beschermd dorpsgezicht. In Eemsmond hebben wij dit op de agenda gezet, en met resultaat! Inwoners van Warffum wonen ten slotte niet in een openlucht museum, en moeten kansen krijgen om zelf energie op te wekken. Dat is gelukt.

In het dorp Warffum waren de regels voor zonnepanelen niet heel goed vastgelegd door de gemeente Eemsmond. Nadat inwoners ons aan de mouw trokken en brieven schreven omdat ze niet tot een oplossing kwamen met de gemeente, heeft GemeenteBelangen dit onderwerp op de raadsagenda gezet.

Het Hogeland moet ook kansen geven

Raadslid Eltjo Dijkhuis zorgde er met een motie voor dat op korte termijn duidelijkheid kwam voor inwoners die wel zonnepanelen hadden maar niet wisten of deze mochten blijven liggen. Beschermd dorpsgezicht is belangrijk voor GemeenteBelangen omdat we hechtten aan cultuurhistorie, en we vinden dat met respect hiervoor toch veel mogelijk is wannneer inwoners zonnepanelen willen plaatsen.

Voor Warffum en Wadwerderweg is nu ondermeer afgesproken dat panelen op 1 meter afstand van de nok van een pand geplaatst mogen worden. GemeenteBelangen wil ook dat in Het Hogeland deze mogelijkheden blijven bestaan