Kandidatenlijst bekend

Eltjo Dijkhuis lijsttrekker GemeenteBelangen Het Hogeland


GemeenteBelangen Het Hogeland heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. Lijsttrekker is huidig wethouder Eltjo Dijkhuis (38) uit Uithuizen. De lijst telt 48 namen met een mooie spreiding over de hele gemeente. Naast zittende raadsleden heeft GemeenteBelangen veel aanstormend politiek talent mogen verwelkomen zodat de gehele kandidatenlijst verder vernieuwd en verjongd kon worden.


Eltjo Dijkhuis staat voor het eerst op plek 1 van de kandidatenlijst van GemeenteBelangen en heeft zich in de afgelopen jaren laten zien als een enthousiaste, benaderbare en betrokken politicus zo stelt de ledenvergadering van GemeenteBelangen. “Met Eltjo als lijsttrekker gaan we voor een heel goed resultaat”, stelt partijvoorzitter Jaap Nienhuis, “we hebben zoveel nieuw talent uit de hele gemeente op de lijst dat er best een paar zetels bij mogen komen. Echte lokale politiek leeft volop” zo zegt Nienhuis.


Op plek twee van de kandidatenlijst staat Roelf Torringa uit Winsum die in de afgelopen jaren als raadsfractievoorzitter van de grootste politieke partij in Het Hogeland zijn sporen heeft verdiend. Op de plekken drie tot en met acht staan de huidige raadsleden Rose-Marie Zuidema (3) , Karen Hansems (4) uit Usquert, Erwin Venema (5) en Kick Mulder (6) beiden uit Bedum. Marjan Stel-Dost uit Uithuizermeeden staat op plek 7 en Jacob Cleveringa uit Baflo is geplaatst op plek 8.


Naast veel vertrouwde namen zoals Aeilco Holtkamp uit Uithuizen is er ook veel aanstormend politiek talent te vinden op de kandidatenlijst van GemeenteBelangen. Met Rolf Bouwman uit Oudeschip op plek 9, Jeanet Kuipers uit Usquert op plek 10, Janet Martini uit Winsum, Gerwin Groenewold uit Bedum en Jeroen Wolters uit Mensingeweer complementeert GemeenteBelangen de top 14 van haar kandidatenlijst.


GemeenteBelangen gaat aan de slag voor een positieve verkiezingsuitslag en gaat, net zoals de partij in normale tijden maandelijks doet, de komende tijd vol energie op pad langs de dorpen in Het Hogeland om mensen enthousiast te maken om in maart volgend jaar te gaan stemmen voor de gemeenteraad. GemeenteBelangen heeft de ambitie de grootste politieke partij van Het Hogeland te blijven en heeft er met de keus voor lijsttrekker en kandidatenlijst het volste vertrouwen in dat er een goede verkiezingsuitslag volgt. Binnenkort stelt de lokale partij ook haar verkiezingsprogramma vast.