• darkblurbg
  Welkom bij GemeenteBelangen
  Lokale politiek in Het Hogeland
 • darkblurbg
  Welkom bij GemeenteBelangen
  De grootste partij van Het Hogeland
 • darkblurbg
  GemeenteBelangen
  Lokale politiek in Het Hogeland

Op 21 november kun je op ons stemmen. Dan doet GemeenteBelangen Het Hogeland mee aan de verkiezingen voor de eerste gemeenteraad van het Hogeland.

En maak gebruik van je stem! Want de gemeente is veel te belangrijk om je er níet mee te bemoeien!

 

Onze kandidaten stellen zich graag aan u voor:

 Lijsttrekker: Eltjo Dijkhuis

Eltjo Dijkhuis is 35 jaar en is woonachtig in Uithuizen. Hij heeft een achtergrond als historicus en in het communicatiewerk. Eltjo is ook actief in het dagelijks bestuur van vereniging Groninger gemeenten, namens alle raadsleden in Groningen. In de weinige vrije tijd die resteert mag hij graag fietsen door Het Hogeland. Zijn motivatie om lid te zijn van een lokale partij is heel praktisch: je moet zelf dingen bedenken voor de gemeente, zelf nadenken bij een lokale partij zonder binding met Den Haag. Na 8 jaar inzet voor de gemeente Eemsmond wordt de blik verlegd. Een hele mooie uitdaging wacht op ons!

Eltjo is vanaf 10 oktober lijsttrekker en beoogd wethouderskandidaat voor GemeenteBelangen Het Hogeland. Dit als nummer 2 op lijst 1 nu Harald Bouman wegens zijn benoeming tot burgemeester in Noordoostpolder niet meer voor GemeenteBelangen actief kan zijn. "Het is een hele eer om lijst 1 aan te mogen voeren" zo zegt Eltjo er zelf over.  

Roelf Torringa is in 1961 geboren in Warffum en woont nu in Winsum samen met zijn vrouw. Hij is akkerbouwer en schapenhouder op het Hogeland. Naast zijn onderneming beleeft hij veel plezier aan besturen. Samen met anderen werken aan de Groninger Bodem Beweging en LTO-Noord afdeling het Hogeland zijn daar voorbeelden van. Bij GemeenteBelangen Het Hogeland vindt hij het belangrijk om op zoek te gaan naar gemeenschappelijke waarden en naar wat je samen bindt. En op basis daarvan de ontwikkeling van inwoners en bedrijven te bevorderen. Deze ‘samenbinding’ behartigen bij een nieuw begin is zijn inzet. Ook in de gemeente Het Hogeland kunnen daarvoor de handen aan de ploeg.

Rose-Marie Zuidema is geboren in Breda, maar is op en top Groningse. Door het samenvoegen van de oude gemeentes tot Het Hogeland, komt het gebied waar de jongste kinderen van Rose-Marie geboren zijn, weer binnen de gemeentegrenzen voor haar. Dit maakt de nieuwste herindeling weer speciaal. Rose-Marie is gepokt en gemazeld als volksvertegenwoordiger. Ze heeft jarenlange ervaring als gemeenteraadslid bij de Gemeente Eemsmond. Ze hoopt haar ervaring mee te kunnen brengen naar de nieuwe gemeente. Haar streven is om dromen om te zetten in daden, zonder daarbij na te denken wat men er in Den Haag van vindt. Dat is het grote goed van een lokale partij. Met al haar tot nu toe opgedane ervaring en enthousiasme hoopt zij er de komende jaren voor de inwoners te zijn. Daar doen we het voor!

De 40-jarige Kick Mulder is een geboren en getogen Stadjer, maar woont sinds 7 jaar met zijn vrouw en twee kinderen in Bedum. In Bedum is hij actief in het verenigingsleven (SV Bedum) en met het penningmeesterschap van de Ouderraad van de Togtemaarschool. Hij is bovendien freelance sportverslaggever bij de Ommelander Courant. In het dagelijkse leven is Kick als HR Adviseur werkzaam bij de werkmaatschappij 8KTD, de ambtelijke organisatie van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Hiermee heeft hij reeds ervaring met samenwerkende gemeenten. Kick wil ook in de nieuwe gemeente zijn steentje bijdragen aan de gemeenschap.

Karen Hansems is  51 jaar geleden geboren  in Groningen  en opgegroeid op het Hogeland, in Eenrum. Samen met haar echtgenoot, zoon en dochter  woont en werkt ze op een akkerbouwbedrijf gelegen tussen Warffum en Usquert. Na haar middelbare schooltijd in Warffum heeft Karen de opleiding Fysiotherapie in Groningen gevolgd en aansluitend Bewegingswetenschappen aan de RUG. Op dit moment is zij vooral werkzaam als (kinder)coach in haar eigen praktijk. Haar belangstelling gaat vooral uit naar jeugd- en gezinszaken en sport/welzijn.

Erwin Venema is 44 jaar geleden weliswaar geboren in Groningen, maar al zijn hele leven woonachtig in Bedum. Erwin is getrouwd en heeft 2 zoons. Al bijna twintig jaar is hij met veel plezier werkzaam als technicus bij de opleiding Farmacie van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn interesses liggen op het gebied van techniek, de omgeving en de natuur. Erwin is van mening dat burgers een luisterend oor dienen te vinden bij hun gemeente. Hij is daarom een voorstander van actieve burgerparticipatie. Gebruik de kennis van je inwoners. Betrek deze inwoners ook vroegtijdig bij de te ontwikkelen plannen zodat je elkaar kunt ondersteunen i.p.v. verder van elkaar af komt te staan. Graag tot ziens, in de mooie nieuwe gemeente Het Hogeland, met een rijke historie maar ook met een bijzonder mooi en specifiek (wereld-)erfgoed!

  

Marjan Stel-Dost is geboren in 1958 in Roodeschool en is momenteel woonachtig in Uithuizermeeden. Hier woont zij samen met haar man en drie studerende zoons. Marjan was ruim 30 jaar werkzaam als docent op diverse scholen in de gemeente Eemsmond. Sinds 2014 is zij fractie-assistente bij GemeenteBelangen Eemsmond waardoor zij al veel ervaring heeft opgedaan op politiek terrein en weet wat onze inwoners bezighoudt, wat hun plannen en behoeften zijn, waar wet- en regelgeving de grenzen bepalen, waar struikelblokken moeten worden overwonnen en waar hun hart ligt. Marjan is graag bereid om zich daarvoor in de nieuwe gemeente te blijven inzetten!

 

Gerke Kersaan woont in Winsum en is registeraccountant, gespecialiseerd in de non profitsector. Hij is actief in de voetballerij en is bij veel voetbalclubs van Het Hogeland als trainer van zowel jeugd als senioren aan de slag geweest. Hij wandelt graag in het prachtige Lauwersmeergebied. Gerke is vele jaren (tot nu) fractievoorzitter van Gemeentebelangen in de gemeenteraad van Winsum. Het lokale belang en de lokale onafhankelijkheid is voor hem essentieel. Hij heeft daarbij een uitgebreid netwerk. Het samengaan van “zijn” gemeente met de drie andere gemeenten tot Het Hogeland ziet hij als een grote uitdaging. Vooral een uitdaging om de contacten met inwoners te behouden, zodat ze mee (blijven) denken en mee kunnen (blijven) doen. Hij heeft niets met politieke spelletjes maar wél met (de inwoners van) Het Hogeland.

 

Jacob Cleveringa komt uit Baflo en heeft daar een eigen schildersbedrijf. Jacob is daarnaast een bekende voetbalscheidsrechter in Het Hogeland. Jacob is een maatschappelijk enorm betrokken man. Zo zet hij zich in voor onder andere het behoud van monumentale panden in de gemeente, maakt hij zich hard voor de Sportnota en is hij druk met het begraafbeleid.