Wij zijn Gemeentebelangen Het Hogeland, met 2 wethouders 9 fractieleden en 3 lijstduwers staan wij stevig met de voeten in de klei.

Lees meer over de kandidaten

... of bekijk hieronder alle kandidaten

1. Eltjo Dijkhuis
Woonplaats
Uithuizen
Social Media

1. Eltjo Dijkhuis

Meer over Eltjo Dijkhuis

Mijn naam is Eltjo Dijkhuis, ik ben 38 jaar en woon dezelfde tijd in Uithuizen. Sinds drie jaar ben ik wethouder in de gemeente Het Hogeland.

Hiervoor was ik in Eemsmond al een aantal jaren als raadslid actief. Eigenlijk ben ik historicus maar er is niets zo leuk als bezig te zijn met de toekomst. Dat is ook wat mij zo aanspreekt in de lokale politiek. Met elkaar vorm geven aan de ontwikkeling en welzijn van onze gemeente en inwoners. Samen probeer je er het beste van te maken.

Ik zou het fijn vinden om hiermee door te gaan, want het werk is nog lang niet klaar. Er moeten altijd keuzes gemaakt worden en ik vind het belangrijk daar duidelijk over te zijn.

In mijn vrije tijd mag ik graag lange fietstochten maken door de omgeving en lekker ontspannen met vrienden.

Ik ben er trots op om lid en lijsttrekker te zijn van GemeenteBelangen, een club van hardwerkende gemotiveerde gewone mensen die midden in de maatschappij staat. Een échte lokale partij. Samen voor Het Hogeland!

2. Roelf Torringa
Woonplaats
Winsum
Social Media

2. Roelf Torringa

Meer over Roelf Torringa

Met plezier ben ik akkerbouwer op Het Hogeland en woon samen met mijn vrouw in Winsum. Mijn werk is in hoge mate individueel. Daarnaast ben ik ook graag samen met anderen maatschappelijk actief. Gericht op een gemeenschappelijk doel voor de mensen en het leven op het Hogeland.

Zo was ik bestuurslid van de Groninger Bodem Beweging om samen een vuist maken en te bereiken wat je alleen niet kunt. En nog steeds ben ik in diverse maatschappelijk en cultureel gerichte organisaties actief.

Sinds 1989 ben ik lid van GemeenteBelangen, heb twee periodes van vier jaar in de raad gezeten en vanaf 2019 ben ik fractievoorzitter van GemeenteBelangen Het Hogeland.

Als voorzitter van de vertrouwenscommissie een burgemeester vinden voor Het Hogeland was een bijzonder proces om mee te maken.

Verder bewonder ik de mensen in de zorg die wij meemaken bij mijn moeder. Eerst thuis met buurtzorg en nu verpleeghuiszorg in de Hoven. De toewijding en professionaliteit maken indruk.

3. Rose-Marie Zuidema
Woonplaats
Uithuizen
Social Media

3. Rose-Marie Zuidema

Meer over Rose-Marie Zuidema

Alhoewel in Breda geboren voel ik me op en top Groningse. Lang heb ik in Warffum gewoond met mijn man Jaap. Na zijn overlijden woon ik sinds kort weer in Uithuizen. Mijn kinderen wonen vlakbij in de provincie.

Ik heb me altijd ingezet voor het verenigingsleven en met plezier onderdak en gastvrijheid geboden omdat je er samen wat van moet maken. Na een lange tijd werkzaam te zijn geweest bij het Centraal Bureau voor de Statistiek en een periode als manager bij een telecombedrijf ben ik actief geworden in de lokale politiek.

De sociale portefeuille geeft mij energie. Ondanks alle opgelegde regels en wetgeving wil ik graag de randjes opzoeken om toch het beste voor onze inwoners te bereiken.

De gemeente is qua oppervlakte erg groot geworden waardoor de inwoner voelt dat er afstand ontstaat. Ik zie het dan ook als mijn taak, indien nodig, de burger en het gemeentehuis dichter bij elkaar te brengen.

4. Karen Hansems
Woonplaats
Usquert
Social Media

4. Karen Hansems

Meer over Karen Hansems

Ik ben Karen Hansems en woon met mijn man, zoon en dochter tussen Usquert en Warffum waar wij een akkerbouwbedrijf hebben. Naast het werk op de boerderij heb ik nog een kleine praktijk als kindercoach. Als er tijd over is, doe ik graag aan sport, wandelen met of zonder de hond en lezen.

Sinds 1997 ben ik lid van GemeenteBelangen en vanaf 2019 zit ik met veel plezier in de raad van de gemeente het Hogeland. Voor mij is het een groot goed dat wij ons op een onafhankelijke wijze kunnen inzetten voor onze inwoners. Dichtbij en betrokken. Zonder inmenging van landelijke politieke partijen.

Als gevolg van Corona waren de contacten met onze achterban de afgelopen twee jaar helaas beperkt. Hopelijk kunnen we elkaar snel weer ontmoeten. Want het met elkaar in gesprek gaan en horen wat er speelt is zeer waardevol. Dit heb ik, hebben wij, zeer gemist.

5. Erwin Venema
Woonplaats
Bedum
Social Media

5. Erwin Venema

Meer over Erwin Venema

Moi;

Ik ben Erwin Venema, getrouwd en ik heb 2 zoons en woon al mijn hele leven in Bedum De afgelopen 3 jaren was ik Raadslid voor GemeenteBelangen. Ik ben al ruim twintig jaar met veel plezier werkzaam als technicus bij de opleiding Farmacie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Voor de nieuwe omgevingswet zit ik in de werkgroep burgerparticipatie, omdat ik actieve inbreng van inwoners belangrijk vind. Ik ben daar nog niet klaar mee, vandaar dat ik opnieuw meedoe met de komende verkiezingen.

Verder wil ik meer aandacht vragen voor toerisme en recreatie in het Hogeland de gemeente met de scheefste toren van Europa.

Vooral de vaarrecreatie en onderhoud bruggen verdient meer aandacht, de vaarroute door Bedum is b.v. al jaren een knelpunt.

Vriendelijke groet Erwin

6. Kick Mulder
Woonplaats
Bedum
Social Media

6. Kick Mulder

Meer over Kick Mulder

Mijn naam is Kick Mulder, 43 jaar oud en woonachtig in Bedum samen met mijn vrouw en twee kinderen. Oorspronkelijk ben ik een Stadjer maar ik woon alweer ruim 10 jaar met veel plezier op Het Hogeland. Ik ben werkzaam als HR Adviseur bij de Werkmaatschappij 8KTD, het ambtelijke samenwerkingsverband tussen de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Daarnaast ben ik freelance sportjournalist bij de Ommelander Courant. In mijn spaarzame vrije tijd, ben ik veelal op of rond het voetbalveld te vinden in diverse functies. Ook mag ik graag hardlopen en fietsen en maken we geregeld reizen of kleinere uitstapjes met het gezin.

Ik voel me thuis bij GemeenteBelangen omdat wij geen lijntjes naar of vanuit Den Haag hebben, maar wij zelf kunnen nadenken en beslissen over wat goed voor ons is in Het Hogeland. Vanuit die gedachte wil ik me inzetten voor alle Hogelandsters. Mijn speerpunten binnen de fractie zijn economie, havens, (duurzame) energie en ruimtelijke ordening.

7. Marjan Stel-Dost
Woonplaats
Uithuizermeeden
Social Media

7. Marjan Stel-Dost

Meer over Marjan Stel-Dost

Opgegroeid in Roodeschool, nu wonend met man en drie zonen op Meij, Uithuizermeeden. Ik heb een nuchtere kijk op de wereld en sta met twee wandelschoenen/ gele laarzen in de klei. Na gestopt te zijn als docent heb ik politieke ervaring opgedaan als fractie assistent en aansluitend als raadslid voor GBHH. Naast de politiek lees en wandel ik veel. Ik ben open, benaderbaar en betrokken en word regelmatig aangesproken, zomaar voor een praatje, maar ook vanwege problemen in de directe leefomgeving. Daardoor heb ik een goed beeld van wat de inwoners bezighoudt, ken hun visies, behoeften, obstakels en weet waar hun hart ligt. Ik zet mij graag in om denkend vanuit mogelijkheden de inwoners te stimuleren hun visies te realiseren en problemen te overwinnen. In de aankomende raadsperiode wil ik dit graag continueren. Daarnaast wil ik extra aandacht blijven vragen voor onze Hogelandster cultuur, waaronder ons erfgoed, het Gronings dialect en een cultuurdag voor de jeugd.

8. Jacob Cleveringa
Woonplaats
Baflo
Social Media

8. Jacob Cleveringa

Meer over Jacob Cleveringa

Hallo, even voorstellen wie ik ben; Jacob Cleveringa uit Baflo.
Sinds kort met pensioen en daarnaast nog gedeeltelijk werkzaam als schilder in mijn eigen bedrijf.

Mijn drijfveer is een bijdrage te leveren als vrijwilliger in het verenigingsleven. Zonder vrijwilligers kan de samenleving niets.

Daarnaast mocht ik als raadslid de afgelopen jaren deelnemen in onze nieuwe gemeente namens GemeenteBelangen.Graag wil ik mij inzetten voor een juiste inzet van de NPG gelden die bestemd zijn voor onze inwoners. Als scheidsrechter fluit ik al jarenlang voetbalwedstrijden in deze regio en daarnaast ben ik ook betrokken bij Rood Zwart in Baflo.

Ten slotte vind ik dat er meer gebouwd mag worden : Inbreiding en uitbreiding in onze woonkernen!

9. Rolf Bouwman
Woonplaats
Oudeschip
Social Media

9. Rolf Bouwman

Meer over Rolf Bouwman

Mijn naam is Rolf Bouwman en ik ben in 1970 geboren in Uithuizen en sinds 1998 woonachtig in Oudeschip. Mijn huwelijk vond plaats in poldermolen De Goliath in de Eemshaven. Samen met mijn vrouw hebben we twee gezonde jongens van nu 12 en 16 jaar. Na mijn opleiding op de Hanze Hogeschool Groningen ben ik in 1990 aan het werk gegaan bij de Borkumlijn in Eemshaven. Vanaf 2005 vervul ik bij de veerdienst naar het Duitse Waddeneiland Borkum de directiefunctie.

Mijn motivatie om mij aan te sluiten bij de lokale politiek is om me in te zetten voor de bevolking en hierbij een goed evenwicht te vinden tussen economie, infrastructuur en de natuurlijke omgeving van de gemeente.

10. Jeanet Kuipers
Woonplaats
Usquert
Social Media

10. Jeanet Kuipers

Meer over Jeanet Kuipers

Hallo!

Mijn naam is Jeanet Kuipers en ik ben 53 jaar. Van oorsprong ben ik Friezin, maar inmiddels ben ik al ruim 30 jaar een Groningse. Eerst was ik stadjer, maar sinds 2000 woon ik in het prachtige dorp Usquert. Verder heb ik 2 lieve leuke kinderen!

In het dagelijks leven ben ik ic verpleegkundige op de afdeling neonatologie. Dit is een intensieve baan, maar ook de mooiste baan die ik mij maar kan wensen.

Ook ben ik als Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand aan de gemeente het Hogeland verbonden. Elk huwelijk wat ik mag sluiten beschouw ik als grote eer!! Met de gemeenteraadsverkiezingen start voor mij een nieuwe uitdaging: de lokale politiek. Ik wil echt het verschil proberen te maken, voor iedereen in de gemeente. Of je nu jong, oud, rijk of arm bent: ik wil graag luisteren naar wat zij nodig hebben voor een goed leven. Zo kunnen we hopelijk allemaal positief en vrolijk in het leven staan met perspectief voor een goede toekomst in ons mooie Hogeland.

11. Janet Martini
Woonplaats
Winsum
Social Media

11. Janet Martini

Meer over Janet Martini

Mijn naam is Janet Martini. Ik ben geboren – in 1978 – en getogen in Kantens. Voor de studie ben ik als 18-jarige naar Groningen verhuisd. Sinds een klein jaar ‘terug’ naar Het Hogeland en woonachtig in het centrum van Winsum, samen met mijn dochter Berit van 11.

Na diverse banen en studies heb ik 18 jaar in diverse functies gewerkt in de Dr. S. van Mesdagkliniek. Inmiddels werk ik al weer geruime tijd in het UMCG, afdeling UCP (Psychiatrie). Ik ben mijn hele leven al een fanatiek danser (stijldansen). Daarnaast mag ik graag bootfitten, lezen, leuke dingen doen met dochter/ vrienden/ familie en heb een grote liefde voor Spanje waar we zo vaak als mogelijk heen gaan.

Politiek heeft mij altijd geïnteresseerd. Ik heb dit van huis uit meekregen en altijd vanaf de zijlijn gevolgd. Sinds ik weer woonachtig ben in Winsum ontstond ook steeds meer de behoefte een actieve bijdrage te leveren aan het versterken van de leefbaarheid in deze mooie gemeente . Bij GemeenteBelangen voelt dat goed; een partij die dicht bij de inwoners staat en zich daar volop voor inzet.

12. Aeilco Holtkamp
Woonplaats
Uithuizen
Social Media

12. Aeilco Holtkamp

Meer over Aeilco Holtkamp

Mijn naam is Aeilco Holtkamp, woonachtig te Uithuizen en al meer dan 25 jaar lid van GemeenteBelangen. In de jaren van 2006 tot 2011 was ik namens GemeenteBelangen Eemsmond raadslid in de gemeente Eemsmond.

GemeenteBelangen Het Hogeland is een onafhankelijke partij zonder bemoeienis met de landelijk politiek. Dit is de reden, waarom ik mij voor GemeenteBelangen wil inzetten. Belangrijk hierin zijn de gemeentelijke activiteiten, waarin de belangen van onze inwoners centraal staan. De gemeente moet de service bieden, die wenselijk is voor onze inwoners. De afstand tussen onze inwoners en de gemeente moet kort zijn, waarin de gemeente eenvoudig te bereiken is.  Verder wil ik mij inzetten voor de leefbaarheid in de dorpen, waarin veilig wonen en werken het belangrijkste is en onze ondernemers kunnen ondernemen. De inzet van de gemeente is hierin erg belangrijk.

13. Gerwin Groenewold
Woonplaats
Bedum
Social Media

13. Gerwin Groenewold

Meer over Gerwin Groenewold

Mijn naam is Gerwin Groenewold, geboren in Middelstum. Sinds 1994 woon ik in Bedum, samen met mijn vrouw Dina. We hebben twee zoons van 8 en 11 jaar. Mijn hobby’s zijn het maken en luisteren naar muziek en sleutelen. Sinds 2009 ben ik werkzaam bij het Waterbedrijf Groningen. Ik ben een aantal jaren betrokken geweest als bestuurslid van dorpsbelangen vereniging APB-Bedum. In deze periode hebben we mooie dingen voor het dorp Bedum gerealiseerd. Mede vanwege deze rol kreeg ik een groeiende interesse in de politiek. Het verkiezingsprogramma van GemeenteBelangen past bij waar ik voor sta en wat ik belangrijk vind. Ik hoop een positieve bijdrage te leveren aan een leefbare gemeente voor al onze inwoners.

14. Jeroen Wolters
Woonplaats
Groot Maarslag
Social Media

14. Jeroen Wolters

Meer over Jeroen Wolters

Dag allen, mijn naam is Jeroen Wolters 27 jaar en ik kom van Groot Maarslag het gehuchtje tussen Mensingeweer en Schouwerzijl. Hier ben ik opgegroeid tussen de akkers, ruimte die dit gebied mij bood. Door de week houd ik mij bezig met wereldwijd vernieuwende landbouwtechniek, daarnaast ondersteun ik een vereniging voor jonge agrariërs in Groningen in vele praktische zaken. Binnen Gemeentebelangen Het Hogeland wil ik mij gaan inzetten voor ruimte/woningen en locaties voor ons allen: ‘’Jongeren ouderen en bedrijven.’’.

Het gebeurt op het Hogeland, we besluiten het op het Hogeland! GemeenteBelangen wil daarin een prominente rol spelen

Wij gaan voor lokale belangen, dus GemeenteBelangen!