Verkiezingsprogramma uitgereikt aan nieuw GB-talent

Kandidaat-raadslid Jeroen Wolters ontvangt eerste exemplaar verkiezingsprogramma GemeenteBelangen
De ledenvergadering van GemeenteBelangen heeft onlangs het verkiezingsprogramma van de lokale partij vastgesteld. De titel hiervan is “Met de voeten in de Groninger Klei, GemeenteBelangen Gewoon, Betrokken, Dichtbij”.


Op Groot Maarslag, nabij Mensingeweer, vond de overhandiging van dit programma plaats. Partijvoorzitter en Partijnestor Jaap Nienhuis overhandigde het programma aan het jongste GB kandidaat-raadslid Jeroen Wolters. Wolters is als agrarisch ondernemer actief op Groot Maarslag waarbij hij wereldwijd vernieuwende landbouwtechniek aan de man brengt. Met deze technieken weten agrariërs ook de komende jaren op het hoogste niveau boer te blijven. Hogelandster boeren leveren voor vele landen topkwaliteit agrarische producten, dit kunnen ze blijven doen door de topkwaliteit landbouwgrond die het Hogeland hen bied en de ondernemingen die hen faciliteren. Ook ondersteunt Wolters het bestuur van het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt, waarbij hij zich inzet voor de volgende generatie agrarisch ondernemers en daarmee werkgelegenheid in Het Hogeland.


Jeroen meldde zich vorig jaar spontaan aan bij GemeenteBelangen om actief mee te doen in de politieke arena. “Ik vind het positief dat GemeenteBelangen de lokale belangen voorop stelt en zelf kan beslissen wat goed is voor de gemeente. Als agrarisch ondernemer en inwoner van Gemeente Het Hogeland ervaar ik veel te vaak wat er gebeurt als er keuzes worden gemaakt die niet in de praktijk worden bedacht. Het is daarom mooi dat dit bij GemeenteBelangen anders zit en de leden zelf met de voeten in de klei staan, hiermee aan het stuur zitten en GemeenteBelangen ook echt een partij is die zaken bereikt in de gemeente. Met lef, visie en ambitie werken, dat spreekt mij aan.”


Partijvoorzitter Jaap Nienhuis is aardig in zijn nopjes met de toetreding van de jonge ondernemer bij GemeenteBelangen. “Over nieuwe leden hebben wij sowieso niet te klagen, échte lokale politiek leeft, maar omdat ik zelf uit de landbouwsector kom is dit natuurlijk ‘meroakels’. GemeenteBelangen heeft veel actieve (raads)leden die agrarisch ondernemer zijn. Jeroen is daarvan met zijn 27 jaar nét het jongst en staat op een mooie veertiende plaats van onze kieslijst. Cruijff had altijd veel succes met dit getal dus we zijn benieuwd!”


Het verkiezingsprogramma van GemeenteBelangen heeft veel aandacht voor het ontwikkelen en opknappen van álle dorpen in de gemeente, Het Hogeland is echt veel meer dan vier dorpen. Daarbij wil GemeenteBelangen ruimhartig sociaal beleid invoeren en veel aandacht voor de Groninger Taal en cultuur. Het programma en de speerpunten van de partij zijn te vinden op deze website. Het kan ook aan huis worden bezorgd bij mensen die niet digitaal vaardig zijn.