Vragen over versterking zorgcentrum Hunsingoheerd

In het hart van Uithuizen, tegenover de majestueuze Menkemaborg, ligt Hunsingoheerd, een woonzorgcentrum dat geliefd is bij zijn bewoners. Met uitzicht op weelderig groen en de historische borg, biedt deze locatie niet alleen comfortabele zorg, maar ook toegang tot de geneugten van het dorpsleven. Bewoners kunnen met hun rollator, scootmobiel en rolstoel gemakkelijk de tuinen verkennen of naar de nabijgelegen winkels wandelen, en zo blijven ze verbonden met de wereld om hen heen. Het behoud van dit contact met de buitenwereld is van onschatbare waarde voor hun welzijn.

Echter, net als vele andere gebouwen in de regio, voldoet Hunsingoheerd niet aan de aardbevingsbestendige normen en vereist het een bouwkundige versterking. Dit betekent dat de bewoners tijdelijk elders moeten worden ondergebracht.

Het is ons ter ore gekomen dat het tijdelijke onderkomen voor de bewoners gepland is nabij zwembad De Dinge. Hoewel dit misschien een praktische keuze lijkt, roept het ook belangrijke vragen op over de impact op de bewoners. Voor mensen in een zorgcentrum, vooral degenen die minder mobiel zijn, is deze locatie aanzienlijk verder van het dorpscentrum verwijderd.

In reactie op deze kwestie stelt Marjan Stel namens Gemeentebelangen Het Hogeland (GBHH) een aantal cruciale vragen aan het college. De vragen benadrukken het belang van het vinden van een geschikte tijdelijke huisvestingsoplossing voor de bewoners van Hunsingoheerd, waarbij hun welzijn en sociale verbondenheid voorop staan. Het is nu aan de gemeenschap en lokale beleidsmakers om deze kwestie zorgvuldig te overwegen en actie te ondernemen om ervoor te zorgen dat niemand wordt buitengesloten van het dorpsleven dat ze zo koesteren. Samen kunnen we een positief verschil maken voor degenen die ons dierbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *