Gemeente Belangen Het Hogeland stelt vragen over locaties voormalige schoolgebouwen binnen de gemeente.

De vaak relatief grote locaties bieden volgens Gemeente Belangen het Hogeland een mooie kans om te her ontwikkelen als locaties voor duurzame starterswoningen in de Hogelandster bouwstijl. Hiermee kan snel worden voorzien in de grote vraag die er is om als starter of jong gezin te kunnen wonen in het dorp waar men is opgegroeid. Daarnaast kan deze ontwikkeling zorgen voor het aantrekkelijker maken van onze dorpen.

De fractie van Gemeentebelangen het Hogeland vraagt het college of zij bereid is te onderzoeken of deze voormalige schoollocaties binnen de gemeente kunnen worden her ontwikkeld als locaties voor betaalbare en energiezuinige starterswoningen in de Hogelandster bouwstijl.

De fractie hoopt dat het college serieus naar de gestelde vragen zal kijken en concrete acties zal ondernemen om het tekort aan betaalbare starterswoningen aan te kunnen pakken en hiermee de leefbaarheid van onze dorpen te verbeteren. Het is uiteindelijk aan het college om te beslissen welke stappen er genomen worden om deze problematiek op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *