Schaduwfractie beraad Baflo

Afgelopen maandag vond er bij Gemeente Belangen het Hogeland een schaduwfractie bijeenkomst plaats in Dorpshuis Agricola te Baflo. Tijdens deze bijeenkomst deelden het bestuur van jeugdsoos ’the Eagle’ en de voorzitter van het dorpshuis hun ervaringen met vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde voor de samenleving. Het stelt mensen in staat om een verschil te maken in hun gemeenschap en bij te dragen aan het welzijn van anderen. Toch is het niet altijd gemakkelijk om voldoende vrijwilligers te vinden en te behouden, een groot probleem voor veel verenigingen in onze gemeente.

Het bestuur van jeugdsoos ’the Eagle’ gaf aan dat zij afhankelijk zijn van vrijwilligers om hun activiteiten te organiseren en hun deuren open te houden. Dit kan soms een uitdaging zijn, vooral omdat veel jonge mensen tegenwoordig druk zijn met school, werk en andere verplichtingen. Toch hebben zij gelukkig een mooie groep vrijwilligers die samen met hen helpen bij het organiseren van leuke activiteiten voor de jeugd in Baflo.

De voorzitter van het dorpshuis sprak over de vele voordelen van vrijwilligerswerk. Zo zorgt het niet alleen voor meer betrokkenheid en sociale verbindingen in de gemeenschap, maar kan het ook helpen bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het verbeteren van de gezondheid en het welzijn. Het is dan ook belangrijk om vrijwilligerswerk te stimuleren en te waarderen.

Tijdens de schaduwfractie bijeenkomst werd er niet alleen gesproken over vrijwilligerswerk, maar ook over andere onderwerpen die van belang zijn voor de gemeenschap. Zo werd er gediscussieerd over de toegankelijkheid van openbare voorzieningen en de behoefte aan meer betaalbare woningen in Baflo.

Al met al was de schaduwfractie bijeenkomst een waardevol moment voor de gemeenschap van Baflo. Het gaf de mogelijkheid om te spreken over belangrijke onderwerpen en om ervaringen te delen over vrijwilligerswerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *